Tuesday, December 15, 2009

Masalah Kencing Manis

Pakej ubat kencing manis HPA ini mengandungi 3 produk yang dicadangkan oleh herbalis HPA berdasarkan konsep ‘sinergi’. Kami tawarkan 2 pakej sebagai pilihan berdasarkan kepada kemampuan anda. Produk-produk tersebut adalah seperti di bawah:

1) Plantisol


ubat kencing manis


Bahan aktif plantisol yang ada dalam ramuan herba ini mempunyai fungsi untuk menurunkan paras glukosa dalam darah (hipoglicemia) serta untuk bertindak bagi merangsang pengeluaran insulin oleh pankreas. Kegunaan Plantisol bagi mereka yang menghadapi kencing manis adalah seperti berikut:-

1. Kencing manis pada tahap awal (gula di dalam darah). Amalkan plantisol 2 kapsul pagi dan 2 kapsul malam sebelum makan. Digalakkan mengambil bersama sekurang-kurangnya 2 gelas teh herba setiap hari.

Amalan Ubat Rebusan Tisol K bersama Plantisol akan mempercepatkan pemulihan penderita kencing manis yang menghadapi masalah kronik. Penderita yang menghadapi kencing manis, ginjal rosak dan darah tinggi juga dicadangkan mengamalkan Malac yang bersifat diuretik.

Komposisi (75 Kapsul per botol) :

1. Barrintoga Racemosa

2. Pithecellobium Jiringa

3. Tetra Indica

4. Tinospora Crispa

5. Andrographis Paniculata

Dos :
Amalkan 2 kapsul pagi, 2 kapsul tengahari dan 2 kapsul malam.

2) Makan : Spirulina


rawatan buasir

Spirulina (Arthospira) adalah sejenis ganggang biru hijau dan sejak puluhan tahun yang lalu telah dijadikan makanan kesihatan melalui penelitian para ahli dunia. Makanan yang dikonsumi oleh manusia sekarang banyak menyebabkan terkumpulnya toksid dalam badan, sehingga menimbulkan pelbagai penyakit seperti kanser, sakit jantung, imuniti turun, fungsi organ menjadi lemah dan lain-lain. Hal ini merupakan masalah besar di negara-negara maju kerana 60% penyebab kematian disebabkan oleh faktor kekurangan zat-zat makanan.

Manfaat Spirulina adalah:

1. Meningkatkan aktiviti anti-virus

2. Menurunkan kadar kolesterol

3. Menurunkan risiko serangan kanser

4. Meningkatkan daya tubuh badan

5. Mengurangkan keracunan pada ginjal

6. Meningkatkan jumlah mikroba lactobacillus yang terdapat di dalam usus

7. Mempercepatkan penyembuhan luka

8. Mengatasi masalah kekurangan zat/mineral

9. Mengurangi penderitaan akibat radiasi.

10. Makanan kesihatan dan pemberi tenaga yang baik untuk penghidap kencing manis

Komposisi (60 Kapsul per botol) :
Spirulina

3) Teh Herba


darah tinggi

Teh herba menggunakan herba pegaga (Hydrocotyle Asiatica). Herba ini yang mempunyai ciri pahit mengandungi antioksidan (sejenis ester gluko peiranosil) yang amat baik dalam merawat luka luar (kulit) dan luka dalam (radang usus dan pendarahan otak).

Teh Herba selain itu mujarab untuk buasir, radang tenggorokan, batuk, radang usus serta mempunyai anti oksidan yang tinggi.


Pakej 1 - RM66/ahli 56


ubat kencing manis+rawatan buasir+

Pakej 2 - RM42/Ali RM 32

ubat kencing manis+


* termasuk kos penghantaran
No comments:

Post a Comment